Vind in onderzoeken Betekenis: 6 boeken over kanker

Oncologische diagnose veroorzaakt shock en verlammende angst, machteloosheid en ongelooflijke dorst voor het leven. Artsen, psychologen, journalisten in contact met kanker beweren persoonlijk: een ziektetest is niet alleen een klap, maar ook een kans om jezelf te leren kennen en te begrijpen hoe het precies de moeite waard is om te leven. De beste boeken hierover.

“Het testen van de ziekte: hoe borstkanker te overleven” Thierry Yansen

Belgische Thierry Jansen, een voormalig chirurg, en nu een lichamelijke georiënteerde psychotherapeut, adviseert vrouwen regelmatig met een diagnose van borstkanker. Uit de ervaring van zijn werk maakte hij een overtuiging: in de strijd tegen kanker kun je jezelf helpen als je handelt en je niet een slachtoffer van omstandigheden voelt. Hoe? Allereerst is het belangrijk (en vrij echt) om psychologische stress, lichamelijke stress, bijwerkingen van behandeling en methoden van alternatieve geneeskunde te verminderen, kunnen hierbij helpen. En je hoeft jezelf nog steeds niet vreugde en genoegens te ontkennen – gebaseerd op de prestaties van de wetenschap, laat Thiery Jansen zien dat ze ons immuunsysteem versterken en de belangrijkste componenten van het herstelproces zijn. (Corpus, 2010).

‘Antirac. Nieuwe levensstijl »David Cervante-Shreiber

Doctor in de geneeskunde, neurobioloog en psycholoog, deskundige psychologieën David Cervarwarber (1961–2011) hoorde dat hij een hersentumor had toen hij 30 jaar oud was. Hij ontdekte het per ongeluk, tijdens een experiment dat in zijn laboratorium werd uitgevoerd dat het functioneren van de hersenen bestudeerde. In het boek “Antirac” is zijn persoonlijke geschiedenis van de ziekte verweven met het verhaal van de biochemische mechanismen van kanker, over de prestaties van integratieve geneeskunde op dit gebied en praktische aanbevelingen. In 2010 schreef David Servreber in 2010 over de terugval van zijn ziekte, het laatste boek-“Je kunt vele malen afscheid nemen”, waar hij sprak over zijn dagelijkse worsteling met de ziekte en afscheid nam van iedereen van wie hij hield (beide Ripol Classic, 2015).

“Win Cancer” Katerina Gordeeva

Het boek van journalist Katerina Gordeeva is de voortzetting van het NTV -documentaire televisieproject met dezelfde naam. Het combineert de verhalen van artsen en wetenschappers uit verschillende landen over moderne methoden voor behandeling van kanker met speciale gevallen. De centrale lijn van het boek is het verhaal van de dokter Marina Pak, die ooit een patiënt bleek te zijn en een dagboek begon bij te houden, zichzelf veel vragen te stellen, verwarring, hulpeloosheid, angst te voelen. En hoop. Marina geeft toe dat het boek van David Cervice-Shreiber “Antirak”, dat “de loop van de ziekte veranderde” dan de geneeskunde “haar deze hoop gaf. Het project van Katerina Gordeeva klinkt de stemmen van andere mensen die kanker hebben overleefd, onder hen – Lyudmila Ulitskaya, Laima Vaikule, Emmanuel Vitorgan. “Angst en vooroordelen, bijgeloof en kromme hout – dit is wat een persoon met kanker in Rusland omringt”, schrijft Gordeev. Het doel is om de houding van de samenleving ten opzichte van deze ziekte te veranderen, om het woord ‘kanker’ te maken, wordt niet geassocieerd met de tragedie, maar met de strijd (Zakharov, 2013).

“Een bloed. Liefde is sterker dan de dood »Roman Super

Als de heldin van het boek Ekaterina Gordeeva werd ondersteund door het boek David Cervante-Shreiber, dan hielp het boek Ekaterina Gordeeva zelf de Moskou-journalist Roman Super en zijn vrouw Julia. Julia worstelde 5 maanden met het lymfoom van Hodgkin, werd behandeld in de Oncocenter op de Kashirsky Highway, en de roman ging door alle proeven met haar, en beschreef vervolgens alles in het boek in detail. Op de voorgrond is hier het verhaal van de familie, een liefdesverhaal. Maar tegelijkertijd is dit een sociaal portret en een verhaal over hoe kanker wordt behandeld in de huidige Moskou. “Voor Rusland is deze ziekte een tweede wereld: het heeft elk gezin zonder uitzondering beïnvloed. Maar onze samenleving is nog steeds … leeft in het principe van “Je weet minder, je slaapt beter”, zegt Roman Super. Nu hebben we nog een eerlijk en inspirerend boek. (Individual Plining, 2015)

‘Ik wil echt leven. Mijn persoonlijke ervaring »Daria dontsova

De schrijver Daria Dontsova praat in detail over haar ervaring in de strijd tegen borstkanker en overwinning op de ziekte om vrouwen te ondersteunen die geconfronteerd worden met een vreselijke diagnose. En overtuigen hen: de ziekte is geneesbaar, u kunt ermee worden gevochten. Dontsova beschrijft de gevoelens en acties die bekend zijn bij veel oncologische patiënten: pogingen om het hoofd zo lang mogelijk in het zand te verbergen zonder de diagnose te herkennen, dan horror, wanhoop en angst. Ze spreekt over vergaderingen met artsen, niet allemaal attent en gewetensvol, over operaties (inclusief degene die de meeste vrouwen de meest verschrikkelijke – radicale mastractomie lijken), bijwerkingen van chemotherapie en hormonale behandeling en hoe ze ermee omging … . Dontsova wordt niet moe van herhalen: de ziekte is geen vloek, dit is een kans om zijn leven te veranderen. Het was de strijd tegen kanker die haar leerde om naar de wereld te kijken met humor en optimisme en haar leven te waarderen, om haar eenvoudigste vreugde op te merken. Zoals u weet, was het op de intensive care, herstellend na de operatie, begon Dontsova haar eerste detective te schrijven. (Eksmo, 2013)

“Testen van de ziekte” van Letti Cottin Torbin

Коathда серьезно боен кто-то из близких, ы часто теряемя, ннаем, как вести семем пamil, пamil пamil пamil пamil пamil пamil пamil пamil пamil, пamil, пamil, пamil, пamil пamil пamil https://www.salsasol.nl/workshops/ пamil пamil пamil, пamil. Journalist Letti Kotin Pogrebin, die zelf kanker heeft geleden, deelt zijn ervaring: het is niet nodig om een ​​halo van een “worstelaar” of “held” op te leggen aan de patiënt, probeer een psycholoog te spelen en raad te raden wat hij voelt. Het is belangrijker om gewoon dichtbij te zijn, hulp te bieden en interesse te tonen in zijn echte (en niet denkbeeldige) gedachten, sensaties en ervaringen. (LiveBook, 2014)

  • Guy Korno: “Kanker hielp me levend te voelen”
  • Wat voorkomt dat we het leven ten goede veranderen?
  • Wat is zelfzorg?
  • Hoe te begrijpen dat u klaar bent om een ​​kind te krijgen

Psychologieën nodigt uit

  • over het project
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Adverteren op de website
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Regels voor deelname aan wedstrijden

© 2006-2022 Netwerkeditie "Psychologie.RU – De officiële website van Psychologies Magazine (Psycholojis)", Shkulev Media Holding / Ooo “SHKULEV Media Holding”.

Certificaat van registratie van media EL Nr. FS77-82353, uitgegeven door de Federal Service voor toezicht op communicatie, informatietechnologieën en massacommunicatie (Roskomnadzor) 23.elf.2021.

Alle rechten voorbehouden. Elke reproductie van het sitemateriaal zonder de toestemming van het redactionele kantoor is verboden. 16+

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart